Designers

plus-D wil iets U iets anders bieden: een speciale +. Wat hun drijft is de verrassing, de fun , de warmte en confort van goed ontworpen producten. Voor de ontwerpen maakt +D gebruik van de fantasie en technische vaardigheden van Japanse ontwerpers. Ze willen een lach op Uw gezicht brengen zonder dat U weet waarom en U laten genieten van al deze producten. 

 

PA Design ontwerpt en produceert opnieuw uitgevonden allerdaagse producten. De producten, simpel, handig of poëtisch worden verenigd door één leidend principe. Ze zijn ontstaan uit een duidelijk zichtbaar idee, iets kleins, dat iederproduct uniek maakt. 

 

De originele stijl van designer John Brauer ( 1960 ) wordt gekenmerkt door diepe betrokkenheid en een zoektocht naar nieuwe waarden. Essey producten gaan over communicatie met name door het gebruik van symbolen of metaforen. Bin Bin, is een goed voorbeeld van deze filosofie. Louter de vorm van de prullenbak vertelt je wat het doel ervan is. Het uiterlijk van  "verfrommelde papier" definieert de zijkanten van de bak, maar illustreert ook het doel ervan. Shhh ... Laat de producten spreken. 

 

Ontwerpers Emiel Vaessen (1958) en Gert Jan Vogel (1960) richtten samen Duo Design op in 1985. Duo Design houdt zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van een eigen lijn van interieurproducten. Door de combinatie van eenvoud van vormgeving, subtiele details en het gebruik van hoogwaardige materialen onderscheiden deze producten zich als duidelijk herkenbare ¨duodesigns¨. Op dit moment wordt de collectie over de hele wereld verkocht en liggen een aantal van de Duo Design ontwerpen in verschillende musea voor moderne kunst en vormgeving.

 

De ontwerper Wolfgang Wehner werd in 1936 geboren in Duitsland. Hij volgde opleidingen als grafisch ontwerper in Dresden en Berlijn. In 1964 ontsnapte hij het voormalige Oost Duitsland en vestigde zich in Stockholm. Na jaren als grafisch ontwerper gewerkt te hebben voor uiteenlopende opdrachtgevers, startte hij in 1990 het buro Time Studio Stockholm dat zich met name bezig houdt met het ontwerpen van horloges.

 

Poëzie in beweging en balans. In 1953 maakte Christian Flensted zijn eerste mobiel voor van de doop van zijn dochter. Hij knipte drie papieren ooievaars en monteerde deze op stengels van stro. De eerste mobiel was daar! Dit was het begin van een fantastisch avontuur en een jaar later opende Flensted Mobiles zijn deuren in 1954. Een Flendsted mobiel is de combinatie van liefde, toewijding en kwaliteit. De unieke designs zijn een perfecte decoratie in elke omgeving en zullen tegelijkertijd helpen om je gedachten op nul te kunnen zetten als ze traag en galant door een zuchtje wind in beweging gezet worden. 

Materia Design is voor Rosalba Galati en Laura Santi het resultaat van hun gezamenlijke liefde voor bijzondere materialen en het gebruik daarvan. Hun speelse en onderzoekende manier van ontwerpen is de basis voor het creëren van nieuwe vormen en nieuw gebruik van materiaal. In tegenstelling tot traditionele sieraden onstaan door deze manier van ontwerpen, sieraden met een unieke uitstraling. Het "two-woman-team", hun gevoel voor detail en vorm en het ongewone gebruik van materiaal dragen bij tot de totstandkoming van deze verrassende sieraden die passen bij de stijl van hun dragers. Vanaf het eerste moment van hun samenwerking hebben de creaties van Materia Design kunnen rekenen op enthousiaste reacties van het publiek en worden de sieraden inmiddels wereldwijd verkocht in designshops, museumwinkels en modeboetieks.